Skip to content

Om oss

Crème Filmhuset

Vi är stolta över att sedan hösten 2016 driva vår restaurang mitt i hjärtat av Filmhuset på Gärdet i Stockholm. Med över 50 års samlad erfarenhet inom restaurang-, evenemangs- och cateringbranschen strävar vi, Per, Martin och Nassos, efter att erbjuda en unik och mångsidig upplevelse för våra gäster. Vår drivkraft är värdskapet, stoltheten över vad vi serverar, samt att värna om och respektera råvaran.

Det är med stor glädje vi önskar er hjärtligt välkomna till oss på Crème Filmhuset Bar & Bistro.

Festlokal - Crème Filmhuset

Lunch, festlokal och catering

Ta en läcker lunch i vår charmiga bistro, hyr vår rymliga festlokal för minnesvärda tillställningar eller ta hjälp av vår flexibla catering för ditt nästa evenemang.

Lunch - Crème Filmhuset
Teckning av Crème Filmhuset

Filmhuset

Svenska Filminstitutet

Filmhuset på Gärdet är en ikonisk plats som invigdes 1971 på initiativ av Harry Schein med uppmaningen att bygga "Inget vanligt jävla hus!". Med sina panoramafönster och sluttande entré som välkomnar gäster med klassisk neonbelysning, bjuder Filmhuset på en unik filmpremiärkänsla.

Vi är otroligt glada över att få driva vår restaurang på den plats där svenska och internationella filmstjärnor och TV-personligheter har vandrat genom åren – ett besök hos oss är ett besök in i filmens värld, i det historiska Filmhuset.